Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av

Ursäkta. Och även nu: ursäkta. Fast man inte får ursäkta, eftersom det är så självupptaget att tro att någon suttit på några nålar i väntan: ursäkta. Jag skriver inte så mycket och tänker inte göra det nu heller. Ursäkta.

Stockholms tunnelbanenät med snusknamn

Här är Stockholms tunnelbanenät med snusknamn

Jag är stockholmsbo nu. Bor i näständstationen på blå linje. Får verksamhetsförlagd utbildning på Centrum för lättläst. Ska inventera myndighetswebbplatser, testa lättläst text och sen skriva en uppsats om nysvenskars attityd till genren. Hittills flyter allt på bra, jag borde få panik snart så det blir något gjort. Jag hittar redan i tunnelbanenätet.

För tre år sen läste jag Anteckningar från ett källarhål. Jag blev frusen ända in i ryggraden. Sjuk nästan. När jag vikt bort den hundraåttionde och sista sidan tänkte jag att jag aldrig skulle läsa Dostojevskij igen. Att han var dålig för min själ. Och för någon vecka sen slog jag med berått mod upp Brott och straff. Det började bra.

När jag hade läst 50 sidor tänkte jag att det var dumt av mig att tro att en vanlig gammal bok kunde påverka ens humör. Nu har jag läst 150 sidor. Känner mig trött, lite galen. Det är 483 sidor kvar.

Kanske kommer våren snart. Det är knoppar på träden sägs det. Själv har jag aldrig sett dem.

Slutsatsen är att jag trivs i Stockholm. Känner mig flitig, men frusen, men streetsmart. FFS.

Advertisements

4 kommentarer

Filed under Rappakalja

4 responses to “Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av

  1. du får iallafall vår tidigare än jag. jag ska komma och hälsa på har jag bestämt, helt säkert i sommar men kanske också i vår om jag hittar några slantar i vårjackfickorna. självklart kan jag måla en tavla åt er, vad hade du tänkt dig?

  2. Anders Hedman

    Är inte SL:s utrop en typisk mening som Erik Wellander hade ansett för felaktig? Det är ju inte ett avstånd mellan vagn och plattform endast när man stiger av. Han hade väl föredragit ”Tänk, när du stiger av, på avståndet mellan vagn och plattform”.

  3. Anders Hedman

    Var det något Wellander gjorde var det att anstränga sig. Vissa av meningarna i hans flera sidor långa uppräkningar av felaktiga syftningar, har jag fortfarande efter flera år inte funnit felet i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s