Ett matmirakel på axtorpsvägen

Idag var det någon som hade stulit min älggryta. Jag var hungrig, hade längtat hela dagen efter älgköttet som var över sen i fredags. Jag hade sett att det stod i kylen i en röd bunke. Men så klockan två när jag äntligen skulle bjuda mig själv på ett stycke västerbottnisk gourmetmat och öppnade locket på den röda bunken, vad hittar jag då? Älgkött? Nej, fyra deciliter halvfärdig bulgur. Sabotage.

Arg och besinningslöst besviken började jag leta igenom kylen och skafferiet efter något köttigt älgsubstitut. Äh, tänkte jag till slut när jag hittade en konserv tonfisk i olja. Men det är nu miraklet börjar.

Så här såg det inte ut när det var färdigt

Såhär såg det inte ut när det var färdigt

Såhär gör man:

Sätt en wookpanna på en jättevarm platta. Häll i en hel konservburk tonfisk i olja, med all olja. Låt den stå och puttra tills den puttrar väldigt mycket, rör inte om. När tonfisken puttrar så mycket att den skvätter iväg små fiskbitar ungefär en meter ska du ta stänga av plattan, lyfta på pannan och tala lugnande till oljan. Sen slänger du ner fyra deciliter halvfärdig bulgur och ställer pannan på den eftervarma plattan. Sen dänger du i ungefär en halv konservburk krossade tomater, rör om och gråter en skvätt över att din mat ser så miserabel ut samt över att du egentligen borde ha fått äta älgkött istället. Torka upp fiskbitarna från golvet. När det börjar kännas lite bättre häller du upp en lagom stor portion på en tallrik. Kanske inte allt, det blir nog ett väl överväldigande intryck. När du är färdig med att bekymra dig över att du tänker äta en beigebrunröd röra utan konsistens tar du en wasasport och täcker den med ett så tjockt lager röra som möjligt. Om du har majonnäs hemma så skulle det säkert vara godast, men på grund av ovan nämnda älgsnaskare så använde jag istället tubädelost vilket också var gott.

Nu ska man äta. Det smakar faktiskt ungefär som makrill i tomatsås. Och i och för sig är det ungefär det också.

Dagens sensmoral är: Det kan vara gott fastän det är beigebrunrött.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s