Jag antar att det är en utmaning

Nu har både Lina och August utmanat mig. Därför ska jag vara med i någon slags pyramidfrågelek som cirkulerar i bloggosfären. Man ska svara på frågor:


FRÅGOR

Fem saker jag ska göra idag (vilket inte direkt är en fråga):
Hitta finkläder
Handla saker på Ica som jag aldrig haft någon anledning att handla förr
Baka en tårta
Äta tårta och ha på mig finkläder hos Elin och Frida
Lyssna på Up the Bracket på jättehög volym och försöka sjunga lite högre ändå

Vad gjorde jag för tio år sen?
Hade just börjat sexan. Var i Ammarnäs med klassen. Var kär i en svarthårig kille som skejtade och hade för vana att sluddra mitt namn. Det var fint i Ammarnäs, vi besteg ett berg som hette Gajsats, men det stavades nog inte så. Vi fick baka eget tunnbröd och drack Vira Blåtira i smyg.

Var har jag bott?
I Skellefteå bodde jag under några snabbt genomlidna och förträngda år på den tiden då jag inte ens behövde skor för att jag lix inte kunde använda mina ben. Ganska raskt flyttade morsfars tillbaka till Umeå och tattade runt mellan ett par olika små radhus på västra Ersboda. De flesta bostäder var gula, nästan alla tror jag. När jag var less på gult packade jag ett par kartonger och flyttade in i en lagom stor lägenhet med något som kallas kök och något som kallas sovalkov och här trivs jag bra. Jag har avlagda möbler och en svindyr teve.

Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär:
Det beror ju mycket på hur jag egentligen blev det. Tänk till exempel om det var lön för ett hitman-jobb. Då skulle det kännas smutsigt att vara biljonär, så jag skulle  antagligen behöva vräka mig i det, liksom för att eliminera alla möjligheter till att fortfarande vara en god människa. Jag skulle väl köpa en pool och fylla den med guldtior. Fast det är nog inte lika skönt för mig som det verkar för Joakim von Anka.

Annat vore det om jag hade stulit biljonerna från någon som har hur många som helst. Då skulle jag inte ha dåligt samvete. Dock skulle jag behöva hålla erövringen ganska hemlig för att slippa fängelse. Jag skulle få nöja mig med subtil vardagslyx, som att köpa alla hudvårdsprodukter på Bodyshop och aldrig äta någon annan glass än Ben & Jerrys. Kanske börja köpa Abbas tonfiskkonserver istället för Coopextras.

Det vore trist om jag skulle ha råkat bli en sjukt framgångsrik företagare. Då skulle det kännas som att jag egentligen förtjänar pengarna, men ännu egentligare inte. Då skulle jag dras med konstigt samvete igen, men utöver reaktionen för hitman-framgången så skulle jag nu också behöva vara någon slags mediahora. Så jag skulle väl skänka en del pengar till projekt som utrotar döden eller så. Känna mig lite illamående.

Det hade kunnat vara så att jag vore född biljonär. Då skulle jag vara uppnosig, ha på mig rosa Ralph Lauren-pullover, spela golf, sitta fint, artikulera och äta Moules frites. Min mamma skulle säkert ha välgörenhetsgalor för stackare också.

Helst skulle jag vilja ha fått pengarna för att jag är bra på svenska. Antingen skulle jag kunna börja tjäna biljoner på min blogg som Blondinbella, eller på mitt språkkonsultande som ingen annan. Allra helst vill jag dock bli biljonär på mina fantastiska oskrivna romaner som har legat och jäst i min hjärnbark sen jag var tretton. I så fall skulle jag köpa bostäder här och där: ett stort hus på engelska landsbygden, en lägenhet i east village i New York, en lägenhet med balkong och pelargoner i Barcelona, en stuga nära havet i Risør, ett gult radhus på Ersboda. Det skulle finnas ett oändligt förråd av Ben & Jerrys i samtliga bostäder.

Jag utmanar
Mina två bloggflitigaste vänner bjöd ju mig på den här utmaningen, så det blir svårt. Jag testar med Elin, om hon är tapper så kanske hon lyckas svara på utmaningen utan att bryta sitt poesikoncept. Och så Josefin, och så Petra. Det är mer eller mindre fem personer. Fan vad långt det här blev. Och genomtänkt. Äh.

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Rappakalja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s