Språket är en del i sin egen kontext

Vi har svår kurslitteratur här på momentet Skrivande i praktik och teori. Idag hade vi ett seminarium där vi diskuterade ett par böcker om literacy-teorin. Du behöver inte bry dig om vad det är, jag vet inte själv. Det intressanta är hur de böckernas krångliga språk smög sig in i mitt och klasskamraternas munnar idag. Plötsligt sa någon ”Det kanske är så att språket är en del i sin egen kontext”. Och vi andra ba ”Ja, det… … … Eller va?”. Man blir som man läser.

Nu vet jag var texttraditioner är. Jag ska sluta svära åt lagboken.

Lämna en kommentar

Under Språkkonsultprogrammet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s