Kändis-pr

Jag borde skriva om kändisar oftare. Det störtar in folk stup i ett med Nicole Richie i kikaren. Seriöst – hur lyckades någon hitta hit genom att googla på ”nicole richie in best outfit”? Jag har bara kommenterat en enda gång att det måste ligga någon slags magi bakom hennes fertilitet.

Det finns två sökfraser som genererar mycket trafik här. Det är ”stora och små kukar” och ”nicole richie”. Vad säger det om mig? Jag känner mig lite ledsen och inte tagen på allvar. Här försöker man anlägga en mogen akademisk ton, men vad får man för det?

Idag diskuterade vi hur man ska bära sig åt för att göra språket mindre sexistiskt. Det finns två vägar att gå: Det första alternativet är ett könsspecifikt språk, som syftar till att lyfta fram kvinnor lika mycket som män lyfts fram (och prata om ”vetenskapsmän” respektive ”vetenskapskvinnor”). Den andra vägen är det könsneutrala språket, som går ut på att man inte lyfter fram något kön (och så långt som möjligt pratar om ”forskare”, ”vetenskapsperson” och många ord på -are). Jag gillar könsneutralt bättre. Annars tror jag att vi kommer fortsätta uppfatta världen som bestående av människor och kvinnor. Det där var rätt slagordsmässigt, men ni får ursäkta för jag läser Oscar Wilde.

Innan jag slår ihop vill jag i all hast bara nämna att Oscar Wilde inte ger särskilt många bloggträffar. Varför googlar ingen på ”oscar wilde in best outfit”?

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Rappakalja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s