Att födas och finnas kvar på internet

Nu har momentet Webbmedier II dragit igång. Huvuduppgiften på momentet är att skapa en internet-presentation av mitt professionella jag. Hur gör man det på bästa sätt?

Det har hänt mer än en gång att jag har fått frågan ”Vad gör egentligen en språkkonsult?” och att jag på det har svarat ”Jo det är… hmm…”, vilket inte helt följer språkkonsultismens ledord: tillgängligt, lättläst och stiligt. Därför vill jag med min internet-presentation en gång för alla förklara språkkonsultens ädla konst.

Men det är också tänkt att presentationen ska handla om just mig som (blivande) språkkonsult. Den skulle absolut kunna fungera som en arbetsgivarmagnet, men eftersom jag inte söker heltidsjobb än på något år så kan inte det vara det främsta syftet.

Därför har jag bestämt mig för att försöka skapa en hemsida som framför allt är underhållande. Jag vill locka till mig en språkintresserad allmänhet. Jag vill att mina besökare ska stanna på sidan en stund och ha trevligt, men också minnas vem det är som skapat sidan. När jag sedan examineras våren 2009 vill jag kunna göra ett par mindre justeringar för att lägga till en mer professionell aspekt. Tanken är att några av de som tidigare turistat på sidan ska kunna ge mig arbete då.

Hur underhållningen ska bedrivas vet jag inte än. Jag planerar att ha kvar min blogg, eftersom den kan lansera min språkfilosofi på ett naturligt sätt. Annars funderar jag på vad jag som språkintresserad fastnar vid när jag surfar runt. Mest är det ordspel, men jag antar att jag inte kommer att hitta något roligt spel som jag får lägga upp gratis. Jag är inte särskilt intresserad av att visa upp språkgrodor och särskrivningar som underhållningsobjekt. Kanske skulle jag på ett roligt sätt kunna visa hur en språkkonsult angriper en text?

I övrigt vill jag att presentationen ska säga något om mig själv både på det personliga och på det professionella planet. Kanske ska jag lägga upp mitt cv? Kanske på ett flashigt och web 2.0-igt sätt? Ungefär som Alexandre Guéniot och hans flash-cv. Jag har också hittat en typ av meritförteckning i filmformat, som jag gillade:

För någon vecka sedan snubblade jag in på koldioxidens vänner, och blev riktigt exalterad över den sidans upplägg. Jag är inte sugen på att spela in en film på mig själv, men jag gillar tanken med att användaren får vara med och styra filmen. Det skulle man säkert kunna göra i större utsträckning dessutom. Ungefär som man kan styra ett spel. Men jag letar fortfarande idéer på hur man skulle kunna göra det med text. Kanske kan nedanstående film bidra med inspiration?

På det grafiska har jag knappt börjat tänka, men jag känner mig framför allt inspirerad av:

BeGlobal Language Consulting och Mary Flanagan.

Tankarna är många och de spretar. Men det är allt jag har tills vidare.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Webbmedier II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s